Hrvatski
slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow

O nama

Udruga Pričigin od 2006. organizira Festival pričanja priča Pričigin na tragu sasvim suvremenih svjetskih, a posebno europskih trendova, da se u Splitu (i Hrvatsk...

Putuj i pričaj, dragi naš Duje, kad si već tako odlučio

Još od 2008., kad je - prekršivši neka od temeljnih pravila Pričigina (em nije pričao nego pjevao, em se koristio isprintanim papirima) - s Borisom Dežulovićem prvi put nastupio u kavani "Bellevue", Predrag Lucić bio je dio našeg festivala. Ako ne kao pripovjedač ili moderator, onda kao vjerni slušatelj i pronositelj vijesti o našoj feštici dobrih međuljudskih vibracija.

Ove godine, na dvanaestom Pričiginu, neće ga biti iz opravdanih razloga. U srijedu 10. siječnja poslao nam je ispričnicu, uz obećanje da će dobre splitske priče i dalje širiti, kamo god da ode.
Putuj i pričaj, dragi naš Duje, kad si već tako odlučio, a ako negdje sretneš Arsena i svog imenjaka Matvejevića, sjednite nekamo gdje je toplo i zadimljeno, pa se sjetite Pričigina i smislite kakvim ćete nas pripovijestima dočekivati, jednog po jednog, kad vas jednom ipak krenemo potražiti.

Mi ćemo dotad, dok smo još ovdje, pričati priče o tebi, mirnom čovjeku duge kose i još duljeg fitilja, o prijatelju bez kakvog život i nema baš nekog posebnog smisla.
Mašu ti svi tvoji rastuženi pričiginci i pričiginke, čuvaj se, nije ni tamo lako ostati svoj!

12.01.2018. 09:19:25

Obavijest donatorima

Dragi donatori, 

dosadašnji i budući, veliko vam hvala!

Molimo preostale donatore, s kojima do sada nismo uspjeli stupiti u kontakt, da se jave na e-mail adresu viktoria.sizgoric@gmail.com kako bi dogovorili detalje oko rezervacije mjesta za programe festivala.

 Još jednom podsjećamo, kako bi vam se barem malo odužili potencijalnim donatorima, pripremili smo za vas i darove:

    - donacija od 50 - 199 kuna donosi vam rezervirano mjesto u jednom od prva tri reda na prve dvije večeri u MKC-u (Dom mladih), kad program izravno prenosi HTV3;
    - donacija od 200 do 499 kuna donosi vam isto takvo rezervirano mjesto u prve dvije večeri i majicu Pričigina;
    -  donacija od 500 ili više kuna donosi rezervaciju mjesta u prvim redovima za sve četiri večeri u MKC-u, Pričiginovu majicu i komplet od četiri DVD-a sa snimkom cjelokupnog programa 11. splitskog festivala pričanja priča.
    

    Donacije možete uplatiti na žiroračun udruge Pričigin: HR7624840081105978431, uz naznaku "Pričigin, donacija".

    U nadi da ćemo uspjeti jedni drugima ponovo priuštiti jedinstveno pričiginsko veselje u prvom tjednu proljeća, šaljemo vam prijateljske pozdrave!

14.03.2017. 22:28:20

Pričigin 2017.

Možete li zamisliti bolji početak proljeća od otvaranja festivala pričanja priča? Ove godine od 21. do 25.03. ponovno ćemo se družiti uz puno dobrih priča.

?Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka, međunarodna manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju, zadobila je svoj konačni oblik 2003. godine, od kada se obilježava u više od 40 zemalja na svim kontinentima. Pričigin se od svojeg početka pridružio obilježavanju tog dana, a to što smo ga ove godine "promašili" za jedan dan, nimalo nas ne priječi u slavljenju pričanja i slušanja. 

Bacite pogled na ovogodišnji program, oslobodite raspored krajem mjeseca i vidimo se na Pričiginu! 

09.03.2017. 12:31:01
|<  <<  1 2 3 4 5  ...  >>  >|