Hrvatski
slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow

O nama

Udruga Pričigin od 2006. organizira Festival pričanja priča Pričigin na tragu sasvim suvremenih svjetskih, a posebno europskih trendova, da se u Splitu (i Hrvatsk...

Putuj i pričaj, dragi naš Duje, kad si već tako odlučio

Još od 2008., kad je - prekršivši neka od temeljnih pravila Pričigina (em nije pričao nego pjevao, em se koristio isprintanim papirima) - s Borisom Dežulovićem prvi put nastupio u kavani "Bellevue", Predrag Lucić bio je dio našeg festivala. Ako ne kao pripovjedač ili moderator, onda kao vjerni slušatelj i pronositelj vijesti o našoj feštici dobrih međuljudskih vibracija.

Ove godine, na dvanaestom Pričiginu, neće ga biti iz opravdanih razloga. U srijedu 10. siječnja poslao nam je ispričnicu, uz obećanje da će dobre splitske priče i dalje širiti, kamo god da ode.
Putuj i pričaj, dragi naš Duje, kad si već tako odlučio, a ako negdje sretneš Arsena i svog imenjaka Matvejevića, sjednite nekamo gdje je toplo i zadimljeno, pa se sjetite Pričigina i smislite kakvim ćete nas pripovijestima dočekivati, jednog po jednog, kad vas jednom ipak krenemo potražiti.

Mi ćemo dotad, dok smo još ovdje, pričati priče o tebi, mirnom čovjeku duge kose i još duljeg fitilja, o prijatelju bez kakvog život i nema baš nekog posebnog smisla.
Mašu ti svi tvoji rastuženi pričiginci i pričiginke, čuvaj se, nije ni tamo lako ostati svoj!

12.01.2018. 09:19:25