Hrvatski
slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow

O nama

Udruga Pričigin od 2006. organizira Festival pričanja priča Pričigin na tragu sasvim suvremenih svjetskih, a posebno europskih trendova, da se u Splitu (i Hrvatsk...

PRIČIGIN 2020

Draga naša publiko, suradnici i prijatelji Pričigina!

Svake godine najavljujemo festival jednim pozdravnim tekstom, uvijek se iznova čudeći brojkama koje rastu i koje su, ovo vam sigurno poznato zvuči iz politike, jednako priznanje koliko i odgovornost. Osim tog iskrenog čuđenja, nemamo se čega dodatno uhvatiti. Četrnaest nije simboličan broj kao trinaest, niti zahvalan za interpretiranje kao petnaest. No i takav, reklo bi se neupadljiv, on za nas predstavlja kontinuitet, neprekinut niz prijateljskog pripovijedanja, slušanja i druženja dug, eto, četrnaest godina. Lijepo je imati takve miljokaze u životu, u ovom vremenu svakodnevnih promjena, kaosa i nestabilnosti. Ovakav jedan festival - postojan, redovit, pouzdan. Kao neku vrstu oslonca ili čak – kako nam neki kažu - utjehe. Drugi neka se mijenjaju, presvlače, preimenuju, prebacuju, preslaguju i preorijentiraju. Pričigin ostaje.

Previše je kratka ova forma uvoda da bismo u njoj zahvalili svima poput govornika na velikim svečanostima, ili upozorili na neke važne društvene probleme, ili pak uputili neke važne poruke koje će još dugo odjekivati. Umjesto zahvale, tu je zadovoljstvo svakog od nas što je dio ove prekrasne zajedničke čarolije. Što se tiče upozoravanja, to će ionako odraditi naši gosti kroz svoje priče. A što se tiče odjeka poruke, odjekivat će smijeh i pljesak proizašao iz fascinantne činjenice da će se na jednom mjestu naći desetak organizatora, pedesetak gostiju i četiri tisuće gledatelja. Družiti se pet dana u vremenu kada nitko nema vremena ni za polusatnu kavu. Smijati se i razići vedri i nasmijani, kao neki vjesnici proljeća u gradu. Neka tako bude i ovaj put.

Dođite na četrnaesti Pričigin i nahranite se pričama naših i vaših pripovjedača!

Vaši  pričiginaši!

Program festivala pogledajte ovdje:

  PROGRAM FESTIVALA

04.03.2020. 13:06:45